tiistai 1. marraskuuta 2011

Tupaantuliaispiirakkaa

Teinpä iltateelle makoisan tupaantuliaispiirakan. Kirjan ohjeessa oli laitettu marjoja, mutta itse käytin tähän omenoita, koska niitä sattui olemaan jääkaapissa ja oli käytettävä ennen kuin menevät pilalle.

Piirakkaan lisäsin vähä mausteita tuomaan makuja (inkivääriä jauhettuna ja kardemummaa)


Piirakka syntyi näin:

pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä (jauhettuna)
1 dl sulaa margariinia (flora juoksevaa)
1 dl maitoa tai kermaa (itse käytin laktoositonta maitojuomaa, koska oli käytettävä pois)

täyte:

n. 1 l omenoita kuutioina tai marjoja

muruseos:

50 g sulaa margariinia (Flora juoksevaa)
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria tai fariinisokeria (laitoin tavallista ja ruokalusikallisen siirappia)

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Lisää kuivat aineet ja sula rasva.
4. Levitä taikina uunipellille ja lisää päälle omenakuutiot, muruseos ja ripottele pinnalle kanelia
5. Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia

Tarjoile teen/kahvin kera! Nautinnollisia hetkiä makujen matkassa.
-Henna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti