sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Rahkaunelma

Näin tälläsen herlullisen kakku-reseptin lueskellessani äidin aikakauslehteä ja päätin et tuota on kokeiltava. :D

Tämä kakku syntyi uusista valion rahkoista, makuina tiramisu ja Rommi-Rusina. Elikkä molemmat ovat maultaan hieman kahvin makuisia.

Pohja:
Keksi-murua 150g (1,5dl) esim. Digestive- keksejä
Voita 75g

Murskaa keksit tehosekoittimella. Sulata voi kattilassa ja lisää voiseokseen keksimuru. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos irtopohjavuokaan, jossa leivinpaperi pohjalla. Valmista täytteet.

Tiramisutäyte:
2 liivatelehteä (kylmään veteen pehmenemään, vettä 2 dl)
Tiramisu-rahkaa 1prk
Valio vaahtoutuvaa suklaakermaa 1prk
1rkl kahvia

Väliin:
Aprikoosimarmeladia tai vastaavaa

Rommi-Rusinatäyte:
2 liivatelehteä (kylmään veteen pehmenemään, vettä 2 dl)
Rommi-Rusina-rahkaa 1prk
Valio vispikermaa 2dl
1rkl kahvia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää pehmenneet liivatelehdet 1rkl kuumaa kahvia, (liivate sulaa kahviin). Sekoita liivate-kahviseos rahkan joukkoon ja tämä vaahdotettuun kermaan nostelemalla. Laita seos vuokaan.

Tiramisu- täyte pohjan päälle, levitä siihen aprikoosimarmeladi ja rommi-rusina- täyte päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa kannella peitettynä 4-6 tuntia. Tarjoile kahvin/teen kanssa. Koristele kakku ennen tarjoilua.

Nautinnollisia hetkiä!

Valion rahkat, Tiramisu ja Rommi-Rusina

kakku hyytymässä1 kommentti:

  1. Anonyymi15.1.13

    Ihan näin kommentoisin tätä blogin ulkoasua, että tuo teksti on mun mielestä jotenkin häiritsevää/raskasta lukea, ku se on noin isoa/isokokosta..ja kun kaikki teksti on samankokosta ni se menee joteki yheksi puuroksi. Kuvat sais olla hivenen isokokosempia. Iha vaa vinkkinä lukijan kulmasta. Esim. Anniina`s diary blogissa tekstit ja kuvat selkeitä.

    VastaaPoista